Osimov Al-Kharitiyath korak bliže cilju

Katarska Premier liga

Osimov Al-Kharitiyath korak bliže cilju

E. Škorić

Al-Kharitiyath bh. stručnjaka Amara Osima upisao je danas veoma važnu pobjedu.

Al-Kharitiyath je pred svojim navijačima deklasirao Al-Wakru sa 3:0

Sva tri gola Osimovi igrači postigli su u posljednjih pola sata utakmice. Prvo je Abdel Fattah u 64. pogodio za 1:0, a isti igrač je sedam minuta kasnije povisio na 2:0.

Dileme oko pobjednika riješio je Abdulraab u 78. minuti. Al-Kharitiyathu je posao olakšao gostujući nogometaš Amorim koji je dobio direktan crveni karton u 50. minuti.

Kako je Qatar SC slavio u gostima, tako je Osimov tim i dalje u opasnosti od ispadanja kolo prije kraja.

Naime, Al-Kharitiyath je sa 27 bodova 12. na tabeli, dok Qatar ima bod manje i on je za sada uz Al Mesaimeer najbliži drugoj ligi. Al-Kharitiyath u zadnjem kolu dočekuje Umm-Salal, dok će Qatar gostovati Al-Wakri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije