Osimov tim prokockao pobjedu

Al-Kharitiyarh remizirao na gostovanju protiv Al Khora

Osimov tim prokockao pobjedu

Endin Čaušević

Fudbaleri Al-Kharitiyarha remizirali su u gosti protiv Al Khora (2:2) u okviru 11. kola katarskog prvenstva.

Tim Amara Osima nakon pobjede u prethodnom kolu na domaćem terenu, danas je osvojila bod na gostovanju protiv Al Khora. Gosti su do vodstva stigli u 18. minuti kada je fenomenalan gol direktno iz kornera postigao Diba.

Nakon deset minuta igre u drugom poluvremenu domaći su stigli do izjednačenja, a mrežu Al-Kharitiyatha zatresao je Nayerf. Ipak, Osimova ekipa samo tri minute kasnije ponovo je stigla do prednosti. Za 2:1 pogodio Domingos.

I kada su svi očekivali trijumf Al-Kharitiyatha domaći su ponovo izjednačili. U 88. minuti utakmice bod Al Khoru svojim golom donio je Madson. Treba dodati da je Al Khor od 89. minute igrao sa igračem manje jer je direktan crveni karton dobio Lee.

Al-Kharitiyath se nakon 11 odigranih utakmica nalazi na devetom mjestu sa 11 bodova, dok je Al Khor na 12. mjestu sa dva boda manje.

Katarska Premier liga, 11. kolo:

Al Khar - Al-Kharitiyath 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.