Osječani drugom pobjedom preuzeli vrh

HNL, 4. kolo

Osječani drugom pobjedom preuzeli vrh

Edmir Škorić

Osijek je u prvom susretu četvrtog kola Hrvatske nogometne lige (HNL) ubjedljivo slavio u Zaprešiću kod Intera.

Osijek je bez poraza u dosadašnjem dijelu sezone, a ovo im je bila druga pobjeda. Osječani su ranije savladali Zagreb, a kod Zadra i Lokomotive igrali su 0:0.

Dakle, još nisu primili gol. Inter su "riješili" u nastavku utakmice. Antonio Perošević je u 48. doveo goste u prednost od 0:1, a isti je igrač pet minuta prije kraja postavio konačan rezultat svojim drugim golom.

Nekoliko minuta ranije u strijelce se upisao i Matija Mišić. U sljedećem kolu Inter ide na popravni kod Istre u Pulu, dok će Osječani ugostiti Rijeku.

HNL, 4. kolo:
Inter - Osijek 0:3 (Perošević 49, 87, Mišić 82)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.