"Osjećao sam se glupim, prijatelji su mi bili lažni, opijao sam se"

Nekadašnji reprezentativac Francuske otvorio dušu

"Osjećao sam se glupim, prijatelji su mi bili lažni, opijao sam se"

A. Čaušević

Jeremy Menez je na početku karijere puno obećavao, međutim nikada nije zaigrao na nivou od kojeg se to možda od njega i očekivalo, iako je igrao u nekoliko vrhunskih klubova. 

Nekadašnjeg igrača Monaca, PSG-a, Rome, Milana su slomili razni medijski natpisi. Kako kaže zbog pisanja pojedinih novinara učinila su da se osjeća glupim.

"Često sam tokom karijere bio glup. Nije mi se svidjelo kako novinari pišu o meni, ali ja sam im pomogao da tako razmišljaju. Ponekad sam bio pravi idiot. Imao sam jako čudan karakter. Mrzim nepravdu i mnogo puta sam pročitao vijsti o sebi koje nisu bile istinite. To mi je bilo dovoljno da reagujem. Znam i dalje ko sam“, rekao je Menez.

Zbog lažnih vijesti i neistina iznesenih na njegov račun bivši reprezentativac Francuske je postao sklon alkoholu.

"Nekada sam se napijao zbog lažnih vijsti. Pomislio sam mnogo puta da dignem ruke od svega. Ali opet pomislite da ljudi govore o vama bez da vas poznaju. Ne želim nikome da ugađam. Imam djecu koja me vole, divnu porodicu. Nije me mnogo briga", poručio je ovaj 32-godišnjak.

Inače, Menez trenutno nastupa za drugoligaša Pariz, a do zasićenja fudbala je došlo prije četiri godine kada je bio član Bordeauxa.

"Već 2016. godine u Bordou bio sam zasićen fudbalom. Bio sam u tom klubu, ali nisam bio glavom. Imao sam mnogo problema u privatnom životu. Nisam imao više strast za posao. Dosadio mi je fudbalski svijet. Ti svi lažni momci koji su se pretvarali da su mi prijatelji. Nisam više mogao. Moje igre su bile ravne nuli. Samo sam gubio vreme", otkrio je Menez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije