Oslabljeni protiv Farskih Otoka

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2010. godine

Oslabljeni protiv Farskih Otoka

Adnan Beganović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine susretom protiv Farskih Otoka završit će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Austriji 2010. godine.

U večerašnjem susretu naš nacionalni tim nastupit će bez nekoliko standardnih prvotimaca, a šansu da pokažu šta znaju dobiće igrači koji do sada nisu imali preveliku minutažu.

Naši reprezentativci jučer su otputovali na Farske Otoke, a rano jutros imali su i jedan lakši trening. Svi igrači koji su otputovali spremni su za večerašnji susret i ako je suditi po prvoj utakmici naša reprezentacija trebala bi ovaj kvalifikacioni ciklus završiti sa pobjedom.

U prvom susretu koji je igran u našem glavnom gradu izabranici selektora Halida Demirovića upisali su siguran trijumf (45:28). Najbolji strijelci u našem timu na ovoj utakmici bili su Muhamed Toromanović sa 8 i Branislav Obradović sa 7 golova, dok su kod Farskih otoka najučinkovitiji bili Hanusarson sa 9 i Hanson sa 6 golova.

U razgovoru za SportSport.ba direktor naše reprezentacije Mirza Muzurović je istakao:

„Putovanje je bilo naporno, ali najbitnije je da su svi igrači odradili trening i da su spremni za utakmicu. Svi zajedno očekujemo da pobjedom zatvorimo ovaj kvalifikacioni ciklus i onda se okrenemo kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje su na rasporedu već u januaru naredne godine. Hotel u kojem smo ovdje smješteni udaljen je od dvorane sat vremena vožnje i to je jedino što nam zadaje probleme. Sve u svemu, mi smo uvjereni da ćemo uspjeti ostvariti pobjedu te tako na lijep način oprostiti se od ovih kvalifikacija“.

Prema informacijama koje smo dobili s Farskih Otoka naša reprezentacija nastupit će u sljedećem sastavu: Grahovac, Savić Adam, Savić Kosta, Veselinov, Vranješ, Buljugija, Mikić, Velić, Halilbegović, Kerezović, Divković, Šijaković i Međić. 

Suret između Farskih Otoka i Bosne i Hercegovine počinje u 19 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.