Oslabljeni u novu sezonu: Saobraćajac 'prodao' Amara Jašarevića Korčuli
Jedna od ekipa za koju je nastupao i nerazdvojni trojac Saobraćajca: U Sloveniji stigli do polufinala Lige prvaka

Počinje Liga Kantona Sarajevo

Oslabljeni u novu sezonu: Saobraćajac 'prodao' Amara Jašarevića Korčuli

Svaku drugu sedmicu bit će zanimljivo poslije utakmica u Butmiru.

Počinje naime liga Kantona Sarajevo, za koju šereti kažu da traje kraće nego ijedna na svijetu. Četiri mjeseca se igra, osam "priprema" za ona četiri, a nakon prošlogodišnje dileme "hoće li ih biti" i ko će snositi troškove njihovih nastupa, ove godine čuveni sarajevski Saobraćajac neće imati sličnih problema.

"Igramo, nema šta, ovog vikenda počinje prvenstvo...", priča neizostavni član ekipe i fudbalski fanatik Armin Karamustafić Hans.

Jedna od najvećih zanimljivosti uoči početka prvenstva stiže odakle drugo nego iz Saobraćajca.

"Ulazimo u prvenstvo s istim sastavom, osim što smo 'prodali' našeg najboljeg i najmlađeg igrača Amara Jašarevića Korčuli. Momak otišao tamo da igra, prihvatio ponudu", priča Armin.

Koliko će to utjecati na njihove rezulate koji svakako igračima ne predstavljaju priritetni značaj, pokazat će već sutrašnja utakmica s Vratnikom.

Karamustafić ističe da su se ponovo svi ozbiljnije pripremali nego oni.

"Tri naša igrača nastupala su na skoro svim turnirima ovoga ljeta, pa nismo stigli da se fino pripremimo. Adi (Adnan Arnautović), Hase (Elvedin Hasić) i ja smo igrali u Boljakovom potoku, Kreševu, Briješću, Binježevu, na Ilidži, u dvorani Ramiz Salčin, pa je bio FIS gol i na kraju šlag na tortu bila je Liga prvaka u mini nogometu u Sloveniji."

Trojac je u Ligi prvaka nastupao za ekipu Julius Meinl za koju su još igrali proslavljeni Zlatan Muslimović i nekadašnji fudbaler Sarajeva Branislav Arsenijević, a ekipa je stigla do polufinala u konkurenciji 64 ekipe iz Evrope.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Svi su se dakle bolje pripremali i ozbiljnije shvataju kantonalnu ligu od Saobraćajca, ali simpatična družina nastojat će da pokaže da nije 'repa bez korijena', koliko god rezultati bili u drugome planu.

Ove sezone igrat će i u novim dresovima budući da im je Adriatic osiguranje obezbijedilo garnituru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi