Osmanagić odlazi u Zaglebie

Još jedan bh. internacionalac u Poljskoj

Osmanagić odlazi u Zaglebie

A. Beganović

Kolonija bh. internacionalaca u Poljskoj od naredne sezone biće veća za jedno ime. Naime, igrač OFK Beograda koji je prošlu sezonu odigrao kao pozajmljen igrač u Veležu, Amer Osmanagić, dogovorio je saradnju sa ekipom Zaglebie iz Lubina.

Sjajne igre mladog Osmanagića tokom prošle sezone nisu ostale nezapažene i van granica naše zemlje. Na svom stolu mladi veznjak imao je nekoliko ponuda iz inostranstva, ali i iz Bosne i Hercegovine, a na kraju se odlučio da prihvati onu od Zaglebia iz Lubina.

"Prije nekoliko trenutaka moj menadžer mi je javio da 28. juna idemo u Poljsku gdje ću potpisati jednogodišnji ugovor sa ekipom Zaglebie iz Lubina. Bilo je raznih opcija za nastavak moje karijere, kako iz inostranstva, tako i iz BiH, ali mislim da sam izabrao najbolju, rekao je za SportSport.ba Osmanagić i dodao:

"Doista sam prezadovoljan ponuđenim uslovima koji su i više nego odlični. Dugo smo bili u pregovorima sa poljskom ekipom i evo danas je konačno sve rješeno. Imam još godinu i pol ugovor sa OFK Beogradom, što znači da ću nakon godine provedene u Poljskoj za beogradsku ekipu biti vezan još samo pola godine, što također nije niti malo beznačajno."

Iza Osmanagića je sjajna sezona, bio jedan od nosilaca igra Veleža, a kako sam kaže uvijek će se rado sjećati Mostara, Veleža i vjernih navijača mostarske ekipe.

"Doista sam uživao u Mostaru i ovim putem se želim zahvaliti čelnim ljudima kluba, treneru Ibrakoviću koji mi je mnogo pomogao, ali prije svega želim se zahvaliti navijačima Veleža, koji će u mom srcu uvijek imati posebno mjesto. Nadam se da će Velež i u narednoj sezoni igrati važnu ulogu u bh. fudbalu", zaključio je Osmanagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.