Osmanagić srušio Vojvodinu

Treći pogodak bh. veznjaka u prvenstvu

Osmanagić srušio Vojvodinu

Adnan Beganović

Danas je odigrano šest utakmica 20. kola Jelen Superlige Srbije, a OFK Beograd je golom bh. internacionalca Amera Osmanagića s minimalnih 1:0 savlado Vojvodinu.

U jednoj od najzanimljivijih utakmica 20. kola Jelen Superlige OFK Beograd je pred domaćim navijačima s minimalnih 1:0 savladao favoriziranu Vojvodinu.

Jedini pogodak na utakmici postigao je nekadašnji fudbaler Veleža Amer Osmanagić, koji je zbog lakše povrede današnji susret počeo na klupi za rezervne igrače. U igu je ušao u 52. minuti, a dvanaest minuta kasnije savladao je nekadašnjeg bh. reprezentativnog golmana Nemanju Supića. Miroslav Stevanović, mladi bh. reprezentativac u dresu Vojvodine, igrao je od 46. minute.

Fudbaleri Novog Pazara došli su do zlata vrijedne pobjede u borbi za opstanak. Naime, Novi Pazara je golom Kecapa s minimalnih 1:0 savladao Jagodinu.

Crvena zvezda je pred svojim navijačima sa 2:0 savladala Borac iz Čačka. Sve do 70. minute nije bilo golova, a onda je Lazović dove "crveno - bele" do prednosti, da bi Cadu minut prije kraja pogodio za konačnih 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.