Osmanagić u norveškom Haugesundu

Potpisao na tri i pol godine

Osmanagić u norveškom Haugesundu

Edmir Škorić

Bivši mladi bh. reprezentativac Amer Osmanagić prema svemu sudeći karijeru nastavlja u Norveškoj.

Na preporuku srbijanskog nogometaša Nikole Đurića (26) u Haugesund je stigao 23-godišnji ofanzivac Amer Osmanagić, kome je ugovor istekao u OFK Beogradu. 

 

"Da, dug je period od tri i pol godine, ali mislim da u ovom klubu mogu napredovati. Nikola mi je rekao da se radi o organizovanom klubu, ai u ovih sedam dana koliko boravim ovdje uvjerio sam se u to. Ljudi u ovom gradu ovaj klub nose u srcu što je jako dobro za nogomet", izjavio je Osmanagić.

 

Sportski direktor norveškog prvoligaša Asbjorn Helgeland oduševljen je Osmanagićem, istaknuvši kako bh. internacionalac posjeduje velike kvalitete, kako je brz, prodoran i kako ima dobar pregled igre. 

 

"On može igrati na više pozicija, može biti napadač, ali zamislili smo da ga koristimo kao jednog od dva središnja veznjaka. Oduševljeni smo, a u naš klub dolazi kao slobodan igrač", dodao je Helgeland.

 

"On je vrlo pametan i ambiciozan igrač u pravoj dobi. I on i FK Haugesund mogu imati koristi od toga", kaže Đurić koji je u ovom klubu od 2009. godine i dosad je u 65 utakmica postigao 31 pogodak. 

Osmanagić je prošao omladinske selekcije Partizana, a igrao je i u mostarskom Veležu, a tada je u izboru novinara proglašen najboljim igračem Premijer lige. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.