Osmanagić: U Poljskoj mi je sjajno

Mladi bh. internacionalac odlično počeo sezonu

Osmanagić: U Poljskoj mi je sjajno

Nekadašnja zvijezda mostarskog Veleža i najbolji igrač Premijer lige BiH za prošlu godinu, Amer Osmanagić, imao je odličan debii za svoj novi klub.

Zaglebie je remiziralo sa Koronom 1:1, a mladi bh. internacionalac, koji se nalazi u nemilost selektora mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Branimira Tulića već neko vrijeme, upisao je asistenciju za gol svoje ekipe.

"Za sada mi sve ide super. Eto, imao sam uspješan debi koji sam okrunio i asistencijom. Ekipa je ista kao i prošle sezone, novi smo samo jedan stoper iz Slovačke i ja. Posebna stvar su navijači. Recimo, autobusom do Kielce potrebno je sedam sati vožnje, a njih je na utakmici bilo oko 400. Jako vole svoj klub", kaže Osmanagić za SportSport.ba.

"Također bih istakao veoma pozitivnu energiju koja vlada unutar i oko kluba. Ovde u klubu radi mnogo mladih ljudi i to je dobra stvar. Što se tiče ciljeva u sezoni, za osmo mjesto i nagore dogovorene su premijer, pa ćemo vidjeti koliko zaista možemo. Nema pritiska na rezultat kao u najvećim klubovima. Klub je finansijski jako stabilan, a genralni sponzor nam je najveći rudnik zlata u ovom dijelu Evrope", dodao je za kraj razgovora Osmanagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.