Osmanagić: Zvezda ne može ugroziti Partizan

Igrač OFK Beograda za SportSport.ba

Osmanagić: Zvezda ne može ugroziti Partizan

Adnan Beganović

Nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Amer Osmanagić, početkom ove sezone vratio se u OFK Beograd što se pokazalo kao odličan potez za ovog mladog fudbalera.

Nakon dvije sezone provedene u Veležu i Zaglebiju nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje ponovo je obukao dres Romantičara s Karaburme.

"Igrač sam OFK Beograda od 2008. godine. Protekle dvije sezone odradio sam na pozajmici u Veležu i Zaglebiju i moram priznati da mi je to mnogo značilo. Nakon povratka iz Poljske čelni ljudi OFK Beograda ponudili su mi potpisivanje novog ugovora, što sam i prihvatio", za SportSport.ba govori Osmanagić.

"Ugovor sa Romantičarima vrijedi mi do januara 2013. godine, no postoji velika mogućnost da prije isteka istog budem prodan. Vidjećemo, ne zamaram se previše eventualnim transferom. U ovom trenutku je najbitnije da igram i da su iz stručnog štaba zadovoljni mojim partijama", dodaje Osmanagić.

U dosadašnjem dijelu sezone (Superliga i Kup) Osmanagić je postigao tri gola, a na svoj konto je upisao isto toliko asistencija. Srbijanski mediji puni su hvale za njegove igre, no on tvrdi da može još mnogo bolje.

"Gode pohvale medija, ali znam da mogu još bolje. Pun sam samopouzdanja, pogotovo nakon uspješene polusezone. OFK Beograd je u sredini tabele, igram standardno, struka je zadovoljna, doista se nemam pravo žaliti", ističe veznjak Romantičara sa Karaburme.

Finansijska situacija u srbijanskim klubovima, izuzmemo li njih nekoliko, nije baš sjajna, pa u posljednje vrijeme isti sve više pažnje poklanjaju mladi fudbalerima.

"U svim zemljama regiona finansijska situacija u fudbalu nije baš najbolja, pa tako ni u Srbiji. Izuzmemo li Partizan i Crvenu zvezdu, onda možemo reći da je liga ujednačena. Mnogo mladih igrača dobija priliku, što je sasvim pohvalno. Liga je odlično zastupljena u medijima i mislim da je to diže nešto iznad ostalih u regionu", govori Osmanagić.

Partizan, čije je mlade kategorije prošao Osmanagić već godinama dominira, a bh. veznjak smatra da će tako biti i u narednim sezonama.

"Zvezda se trudi, pokušava, ali Partizan je jednostavno korak ispred. Ono što je Dinamo u HNL-u to je partizan u Jelen Superligi. Mislim da će još godina Partizan dominirati srbijanskim fudbalom", istakao je Osmanagić i na kraju dodao:

"Pratim dešavanja u Premijer ligi i mislim da je Željezničar zasluženo na čelu tabele. Plavi imaju sjajnog stručnjaka na klupi, dobru ekipu i teško da će ih neko moći ugroziti. Vidim da se igrači iz Željezničara dobro prodaju, što daje stabilnost klubu. Drago mi je što je Velež u polufinalu Kupa i doista bi volio da Rođeni dođu do trofeja".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.