Ostalo još jedno slobodno mjesto
Slijedi TOP 16

Kraj grupne faze takmičenja

Ostalo još jedno slobodno mjesto

M. Maksimović
Teme:

U Eurocupu je odigrano 15 utakmica šestog kola i skoro sva mjesta su popunjena za drugi krug takmičenja.Tamo će se naći UNICS, Hemofarm, Cedevita, Goettingen, Aris, Le Mans, Galatasaray, Estudiantes,Caserta,Benetton,ALBA, Panelinios i Kajasol.

S obzirom da je utakmicama između Gran Canarije i Budučnosti odgođena, grupe će biti posložene kada se odigra ta zaostala utakmica koje teško može nešto promijeniti, jedino ako bi Budučnost razbila Gran Canariju sa 24 razlike.

UNICS je bio siguran u gostima kod Banvita, Hemofarm iz Vršca je prošao dalje i pored poraza, dok je Cedevita u susretu odluke savladala Azovmash 88:84.U sastavu Cedevite se istakao Corsley Edwards sa 22 poena.

Cajasol Sevilla je u gostima pobjedila Hapoel Jerusalem 70:84. Na kraju smo dobili četiri grupe sa po četiri ekipe u drugom krugu.U grupi I su UNICS, prvoplasirana ekipa grupe C,Hemopfarm i Cedevita. Goettingen, Aris, Le Mans drugoplasirani tim grupe C.Galatasar, Nymburk, Estudiantes i Kaserta i na kraju u grupi L imamo Benetton, Albu, Panelinios i Cajasol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti