Ostrožac jedini slavio u gostima

Nogometne lige USK-a

Ostrožac jedini slavio u gostima

Proteklog vikenda su odigrane utakmice petog kola nogometne lige USK-a. Napadači su bili iznimno raspoloženi jer je u 5 utakmica postignuto ukupno 27 golova.

Jedinu gostujuću pobjedu ostvarili su nogometaši Ostrošca koji su pobjedili u Ključu, do tada prvoplasiranu ekipu na tabeli, ekipu Bayera. Konačan rezultat je glasio 2:3 za Ostrožac. Najviše golova na utakmici gledaoci su vidjeli u Kraljama gdje je domaća Sloga sa 7:2 pobjedila Rudara. Uspješan je bio i Borac koji je gostujućim igračima Mangana dao šest, a primio tek jedan pogodak. Sigurne pobjede zabilježili su i Omladinac protiv Ćoralića, odnosno Gomila protiv Une. Na tabeli prvo mjesto zauzima Sloga sa 12 bodova, dalje slijede FC ABC i Bayer sa po 10, dok je na začelju tabele Una sa tek jednim osvojenim bodom.

Rezultati:

Bayer 99 – Ostrožac 2:3
Sloga 1937 – Rudar 7:2
Borac – Mangan 6:1
Omladinac 75 – Ćoralići 3:1
Gomila – Una 2:0
FC ABC slobodan

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.