Osvježenje u administraciji FK Olimpic

Brković najmlađi generalni sekretar

Osvježenje u administraciji FK Olimpic

Adnan Beganović

Najmlađi sarajevski premijerligaš, Olimpic, po prvi put u historiji je osvojivši Kup naše zemlje, izborio nastup na evropskoj sceni.

Vukovi s Otoke će Bosnu i Hercegovinu predstavljati u Evropa ligi, a izabranici Mirze Varešanovića su već počeli s pripremama za narednu sezonu.

Osvješen je igrački kadar Olimpica, ali osvježena je i administracija ovog kluba. Naime, za generalnog sekretara je izabran nekadašnji fudbaler omladinskih selekcija Željezničara i dojučerašnji prvotimac Olimpica s kojim je osvojio Kup, Faruk Brković.

Radi se o 23-godišnjaku koji je fakultet završio u Dublinu i koji govori nekoliko stranih jezika, pa će sasvim sigurno biti od ogromne pomoći Nijazu Graciću i administraciji kluba.

"Prije nekoliko dana predsjednik me pozvao na razgovor na kojem me upoznao sa svojim planovima. Ponudu sam prihvatio sa velikim oduševljenjem i već sam se prihvatio posla. Naravno, trebam se upoznati sa svim stvarima koje obavlja generalni sekeretar kluba, no ne bojim se izazova. Imat ću ogromnu podršku i pomoć od administracije kluba", izjavio je Brković za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Brković će pored pomoći od ljudi zaposlenih u administraciji Olimpica imati i pomoć od oca Nijaza, koji je svojevremeno vodio poslove u FK Željezničar i danas je cijenjen u bh. fudbalskim krugovima.

"Imam od koga naučiti", uz osmijeh govori najmlađi generalni sekretar u bh. fudbalu i nastavlja: Volim učiti, a posla se ne bojim. Ovo sam i želio raditi, tako da sam pomalo i nestrpljiv. Mlad sam i mislim da ću u ovom poslu ostati jako dugo. Ovo je prilika koju sam čekao i koju sam čekao, a siguran sam da ću opravdati povjerenje čelnika kluba, kojima bih se i ovim putem zahvalio".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije