Osvojili osam titula u nizu, a traže novog trenera

Fischer će napustiti Basel

Osvojili osam titula u nizu, a traže novog trenera

Osmostruki uzastopni prvak Švicarske Basel u potrazi je za trenerom za novu sezonu.

Uprkos tome što je Basel sa aktuelnim trenerom Ursom Fischerom već osigurao novu titulu u švicarskoj Super ligi, klub je objavio da će na kraju sezone uslijediti razlaz sa ovim 51-godišnjakom.

Fischer je u Basel stigao 2015. godine i bio je prvak Švicarske i u svojoj prvoj sezoni, ali je već jasno da naredne sezone neće sjediti na klupi ovog kluba.

Navodno je glavni razlog zbog kojeg su se u Baselu odlučili na ovaj potez loša predstava u Ligi prvaka ove sezone, gdje su Švicarci zauzeli posljednje mjesto u grupi sa Arsenalom, PSG-om i Ludogorecom.

Urs Fischer je prije dolaska na klupu najtrofejnijeg švicarskog kluba vodio Zurich i Thun, a još u januaru je izjavio da je znao da će naredne sezone trenirati neki drugi klub zbog toga što je Basel dobio novu Upravu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi