Otamendi pojačao Porto

Otamendi pojačao Porto

Edmir Škorić

Argentinski reprezentativac Nicolas Otamendi (22) pojačao je odbranu Porta.

Sada već bivši stoper argentinskog Velez Sarsfielda u Porto je stigao za četiri miliona eura. Ipak, Portugalci su otkupili polovinu njegovog ugovora, stim da imaju pravo otkupiti čitav ugovor do početka septembra naredne godine.

Otamendi dolazi kao zamjena za portugalskog reprezentativca Brunu Alvesa, koji je ovog ljeta iz Porta prešao u Zenit St. Petersburg.

Dodajmo još kako je Otamendi nastupio u tri utakmice na Svjetskom prvenstvu. Tadašnji selektor Gaučosa, Diego Mradona ga je uvrstio u sastav protiv Grčke, Meksika i Njemačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.