Otišao iz kluba prije skoro godinu dana, a sada mu moraju platiti 200.000 eura

Rami dobio bitku

Otišao iz kluba prije skoro godinu dana, a sada mu moraju platiti 200.000 eura

E. Čaušević

Francuski defanzivac Adil Rami prošlog ljeta vratio se u Francusku gdje je potpisao za Troyes.

Ovaj 36-godišnji defanzivac prošle sezone igrao je u Portugalu gdje je nastupao u dresu Boaviste, ali je ljetos neočekivano dobio raskid ugovora i vratio se u Francusku.

Rami je za Boavistu odigrao 22 utakmice prošle sezone, te je portugalski klub neočekivano odlučio da raskine ugovor s njim. Francuz se nije s tim pomirio i odlučio je da tuži portugalski klub zbog raskida saradnje.

Na kraju je odlučeno da Boavista mora platiti Ramiju 200.000 eura što su u portugalskom klubu odbili da urade.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ipak, Rami je na kraju odlučio da kontaktira FIFA-u koja je stala na njegovu stranu, te je Boavista dobila rok do 19. maja da isplati 200.000 eura Ramiju ili će biti žestoko kažnjeni ako to ne urade.

Rami je ove sezone za Troyes odigrao 14 mečeva i zabio je tri gola. Iako je zaradio ogroman novac u svojoj karijeri sada će dobiti i dodatnih 200.000 eura zbog nepromišljenog poteza čelnika Boaviste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi