Izjava bivšeg francuskog reprezentativca neće se dopasti Messiju
FOTO - EPA

Izjava bivšeg francuskog reprezentativca neće se dopasti Messiju

A. Beganović

Dolazak Lionela Messija u PSG je sasvim sigurna fudbalska priča godine.

Francusko prvenstvo je dolaskom po mnogima najboljeg svjetskog fudbalera mnogo dobilo, a Messijev transfer u PSG komentarisao je i nekadašnji odbrambeni fudbaler Valencije i Seville, koji sada nastupa za Troyes, Adil Rami.

Rami se u španskom prvenstvu mnogo puta susretao sa Messijem i smatra da je francusko prvenstvo sada na jednom višem nivou.

"Naše prvenstvo je doseglo novi nivo i jako sam sretan zbog toga. Ljudi vam čestitaju kad se vratite u ovu ligu. Prije nije bilo tako. PSG je vrijedan svake pohvale. Oni nisu neprijatelji, već protivnici, nemojmo se zbuniti.

S igračima poput Lionela Messija i Sergia Ramosa, Ligue 1 je procvjetala. Marseille je također započeo novi ciklus sa Sampaolijem, ima mnogo pridošlica. I ne zaboravimo na Lyon . Prvenstvo se kreće u dobrom smjeru. Nadajmo se da će ovo motivirati mlade ljude da ostanu, a ne odlaze", rekao je Rami.

Nastupajući sa Valenciju i Sevillu 12 puta je igrao protiv Barcelone sa Messijem u sastavu i nijednom nije osjetio slast pobjede.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Da, nikada nisam pobijedio, ali bila su tri remija, plus imam 4 ili 5 njegovih dresova. Možda je čudno to što je Sevilla pobijedila Barcelonu 2:1 kada sam bio povrijeđen", rekao je Rami i nastavio:

Ali 12 utakmica ... Bio je predobar. Uvijek se našao iza mene, nekako izvan igre, pa se polako vratio, stigao do sredine terena, a onda se opet počeo kretati prema naprijed. Bilo je impresivno. Sada je u većoj mjeri postao playmaker, pa je defanzivcima postalo lakše, mogu čekati. Mislim da nije sposoban za takve slalomske kretnje kao prije".

Top Komentari

Salihović23
Cojk bas lijepo priča, ne kontam, pa vidi i slijepac da nema vise slaloma, nije u 20tim
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti