Otišao punih džepova: Znate li koliko je Benko zarađivao mjesečno?
Foto: NK Olimpija

Nekada prvi strijelac Premijer lige BiH

Otišao punih džepova: Znate li koliko je Benko zarađivao mjesečno?

U ljetnom prijelaznom roku 2016. godine Leon Benko je odlučio staviti tačku na dvogodišnju eru u Sarajevu i sreću potražiti negdje drugdje.

Iako su se za tada najboljeg strijelca Premijer lige BiH interesovali brojni klubovi, u borbi za njegov potpis pobijedila je Olimpija na čijem čelu je 78-godišnji biznismen i milijarder Milan Mandarić.

Sa Benkom u timu Olimpija je ove godine osvojila duplu krunu, međutim iskusni hrvatski napadač se u nedavno završenoj sezoni i nije pretjerano naigrao, zbog čega je na kraju odlučio da ne produži ugovor. U potragu za novim poslodavcem Benko tako kreće kao slobodan igrač, ali i punih džepova, jer je, kako prenose slovenački mediji, kao igrač Olimpije mjesečno je zarađivao - 25 hiljada eura.

Navijači Olimpije su puni kritika na račun Mandarićevog poslovanja, a Benko, kako se navodi, nije jedini koji je 'masno' plaćen. Među plaćenijim fudbalerima su još Kingsley Boateng, koji je nekada nosio dres Milana, te bivši član Tottenhama Nathan Oduwa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi