"Otišao sam u Galatasaray jer sam znao da ću osvojiti više titula nego u Liverpoolu"

Sneijder objasnio odlazak iz Intera u Tursku

"Otišao sam u Galatasaray jer sam znao da ću osvojiti više titula nego u Liverpoolu"

Endin Čaušević

Holandski fudbaler Wesley Sneijder s dosta uspjeha nosio je dres Intera, ali je iznenadio sve kada je odlučio 2013. godine napustiti italijanski klub i karijeru nastaviti u Turskoj u dresu Galatasarayja.

Tada je Sneijder imao 28 godina i sigurno da je bio na vrhuncu karijere što je bio još jedan razlog zašto niko nije mogao vjerovati da ide u Tursku. Nekadašnji igrač Real Madrida imao je mnogo ponuda, a najveći interes za njega tada je pokazao Liverpool.

Holanđanin danas igra u Kataru za Al Garafu u koju je stigao početkom godine iz Nice, a u Galati je proveo četiri veoma dobre godine. Sneijder se prisjetio 2013. godine kada je napustio Inter i odlučio je konačno objasniti zašto je ispred Liverpoola izabrao odlazak u Galatu.

"Mnogi klubovi su me željeli kada sam odlučio napustiti Inter. Liverpool je pokazao najviše interesa i znam da su ljudi bili šokirani kada sam izabrao Galatasaray. Zašto Galata, a ne Redsi? U sebi imam pobjednički mentalitet i igram za titule. Otišao sam tamo jer sam znao da ću osvojiti više titula nego u Liverpoolu. Nakon svega vidim da sam dobro postupio", rekao je Sneijder.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Holanđanin je u Galatu otišao za 7,5 miliona eura i odmah je osvojio titulu prvaka Turske s ovim klubom. Redsi su te sezone bili na sedmom mjestu u Premiershipu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi