"Otišao sam zbog časti"

Fenan Salčinović otvorio dušu za SportSport.ba

"Otišao sam zbog časti"

Adnan Beganović

Mostarski Zrinjski nalazi se na samom začelju tabele, no to nisu jedini problemi koji potresaju popularne Plemiće. Naime, momčad Zrinjskog napustio je Fenan Salčinović, na kojeg je fizički na treningu nasrnuo golman Igor Melher.

Nekadašnji igrač Čelika, Lecha i Sandefjorda nakon ovog incidenta nije se oglašavao u bosanskohercegovačkim medijima, no za SportSport.ba odlučio je otvoreno progovoriti o svemu.

"Nisam se potukao jer koliko ja znam za tuču je potrebno dvoje. Melher je na jednom treningu fizički nasrnuo na mene, a razlog je bila uobičajena prepirka na treningu. Nisam tip koji problema riješava tučom i nakon toga sam shvatio da je vrijeme za odlazak", rekao je za SportSport.ba Fenan Salčinović.

"Od mog dolaska u Mostar, Melher ima nešto protiv mene, a to je kulminiralo u utorak na treningu. Ponavljam, nisam se tukao jer nisam tako odgajan. Iz Zrinjskog odlazim zbog časti jer tim potezom se udarilo na moju čast. Odmah nakon ovog događaja napustio sam Mostar i nemam se više namjeru vraćati."

Salčinović je u Zrinjski došao početkom ove sezone. Sa Plemićima je potpisao dvogodišnji ugovor, kojeg neće odraditi do kraja.

"Zrinjski je vrhunski klub i doista nemam niti jedna zamjerke na ljude koji ga vode. Iskreno, imao sam jedan od najvećih ugovora u ligi i sve mi je ispoštovano. Mogao sam i nakon ovog napada na mene, ostati u Mostaru i uzimati novce. Međutim, nisam htio jer smatram da to ne bi bilo pošteno. Zrinjskom i mojim bivšim saigračima u nastavku sezone želim sve najbolje i siguran sam da će uspjeti sačuvati premijerligaški status. Nadam se da ću sa čelnim ljudima kluba naći zajednički jezik, te da ćemo se rastati na obostrano zadovoljstvo. Mislim da nikom nije u cilju da nakon svega diže tenzije, no međutim i ako bih pauzirao godinu i pol vrlo brzo bi se vratio u formu", ističe Salčinović.

Nakon Salčinovićevog odlaska iz Mostara pojavile su se i informacije o navodnom napadu na njega na istočnoj obali Neretve, no on tvrdi da su to laži.

"Ma to su obične laži. Niko me u Mostaru nikad nije fizički napao. Istina je, imao sam pritisaka i s jedne i s druge strane, pogotovo nakon gradskog derbija s Veležom, ali nije bilo nikakvih fizičkih napada", zaključio je Salčinović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.