Otišao u Kinu zbog siročadi: Nisam milioner, želim pomoći

Odion Ighalo nakon transfera

Otišao u Kinu zbog siročadi: Nisam milioner, želim pomoći

Midhat Šljivak

Nekadašnji napadač Watforda Odion Ighalo postao je nedavno član kineskog tima Changchun Yatai.

Londonski klub je Nigerijca prodao za 20 miliona funti, a ovaj fudbaler će u Kini zarađivati 190.000 funti sedmično.

Na odlazak se odlučio iz jedinstvenog razloga. Želi novcem kojeg zaradi pomoći mjesto iz kojeg dolazi i koje je veoma siromašno.

Ighalo je odrastao u Ajegunleu, dijelu glavnog grada Nigerije Lagosa. Novcem kojeg će zaraditi planira pomoći zajednicu, a sa poslom je već počeo.

"Planiram otvoriti sirotište u Lagosu naredne godine. Ljudi su me zamolili da to uradim. Pomažem im otkad sam zaradio prvi pravi novac. Nisam milioner, ali imam sasvim dovoljno novca kako bih mogao pomoći drugima", rekao je Ighalo,

Ovaj 27-godišnji napadač bi mogao biti idealan primjer drugima, a prije odlaska u Kinu nastupao je za Watford, te Granadu, Cesenu, Udinese i norveški Lyn.

Tokom trogodišnjeg boravka u Londonu postigao je 33 gola u 82 nastupa za Watford.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije