Otkaz Ivanoviću, Spahija najbliži klupi Baskijaca

Nakon deset godina, rastali se Ivanović i Caja Laboral

Otkaz Ivanoviću, Spahija najbliži klupi Baskijaca

Caja Laboral doživjela je sinoć novi poraz na svom parketu. Ovaj put je klub iz Vitorije poražen u okviru Endesa ACB lige, od Blusens Monbusa. 

Ceh je platio dugogodišnji trener ovog kluba, Duško Ivanović. Za predsjednika kluba, otkaz Ivanoviću je bila teška odluka: 

 

"Bila je to jako teška odluka za mene. Duško je bio poseban i ostavio je veliki trag u klubu." Nakon što je dobio otkaz Ivanović se zahvalio čelnicima, ali i svim zaposlenim u klubu: 

 

"Želim da se zahvalim svima, na ovih deset posebnih godina u klubu. Imam samo riječi hvale, za sve uposlene i klub."

 

Caja je sada u potrazi za novim trenerom, a kao prvi izbor spominjao se Svetislav Pešić. Međutim izvori bliski srpskom treneru, kažu da je Pešić odbio Caju. Pešić je trenutno na čelu Njemačke reprezentacije. 

 

Kao drugi izbor kluba iz Vitorije pominje se Neven Spahija, a hrvatski trener je trener jako blizu angažmana u Baskiji. Spahija je podsjetimo, prošlu sezonu proveo u Fenerbahceu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.