Otkaz Mihajloviću "za njegovo dobro"

Otkaz Mihajloviću "za njegovo dobro"

Edmir Škorić

Fiorentinin predsjednik Mario Cognini otkriva kako je Sinišu Mihajlovića otpustio za "njegovo dobro".

Navijači Fiorentine priželjkivali su odlazak srbijanskog stručnjaka Siniše Mihajlovića iz kluba, a ovaj je dobio otkaz nakon poraza od Chieva u Veroni. Naslijedio ga je Delio Rossi.

"Općenito mi imamo tendeciju da dopustimo ljudima da odrade svoje ugovore bez obzira na poteškoće. Mihajlovićev rad sa momčadi je na zavidnom nivou, ali u Veroni smo shvatili da nije bilo moguće nastaviti. Ovakav scenarij je za njegovo dobro", rekao je predsjednik Fiorentine Mario Cognini, dodavši:

"U toj utakmici bilo je jasno da postoji udaljenost između igrača i trenera. Moglo se uočiti da pojedini igrači nisu bili na svom nivou, kao da su oni išli u korist Mihajlovićeve smjene. Shvatio sam da igrači više ne slijede njegove upute niti ga poštuju".

"Utakmica s Chievom obilježila je kraj jednog poglavlja, ali igrači također nose odgovornost za ovu situaciju. Njihova dužnost je da daju sve od sebe za svoj dres. U Veroni se to nije vidjelo", dodao je Cognini.

S druge strane, trener Rossi je pozdravljen s nevjerovatnim entuzijazmom. "Siguran sam da će biti mnogo navijača u subotu protiv Milana, a mi ćemo pokazati da imamo strast koja je nedostajala proteklih nekoliko sedmica. Naš novi trener nije mogao imati teži debi, pogotovo jer Rossi nije mogao da radi sa svim igračima ove sedmice zbog međunarodnih obaveza igrača. Siguran sam da, potaknuti imperisivnim protivnikom, naši igrači će htjeti dokazati da su doista talentirani", za kraj će predsjednik Viola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti