Otkaz treneru Dinamo Bukurešta

Otkaz treneru Dinamo Bukurešta

Edmir Škorić

Zbog niza loših rezultata "dvicu" je dobio trener Dinamo iz Bukurešta, Italijan Dario Bonetti. Poraz od Panathinaikosa u Evropskoj ligi bila je kap koja je prelila čašu.

Dario Bonetti svega tri mjeseca bio je trener Dinama iz Bukurešta. Dinamo je trenutno sedmi u prvenstvu Rumunije sa 13 bodova iz osam utakmica. te sa jednom pobjedom i jednim porazom u Evropskoj ligi.

Poraz na domaćem terenu od Panathinaikosa (0:1) bila je kap koja je prelila čašu, pa su čelnici kluba iz Bukurešta krivca vidjeli u italijanskom treneru i dali mu otkaz u subotu navečer.

"Ne mogu reći ništa protiv Bonettijevog profesionalizma. No, morali smo učiniti nešto zbog loših rezultata", kazao je predsjednik kluba Nicolae Badea na konferenciji za novinare.

Bonettija će na klupi zamijeniti njegov pomoćnik Ion Marin (54) koji je Dinamo u sezoni 2002./03. doveo do naslova prvaka Rumunije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.