Otkazan Internacionalni kup šampiona
Foto - EPA

Ništa od duela najboljih timova Evrope

Otkazan Internacionalni kup šampiona

M. Šljivak

Zbog pandemije koronavirusa otkazano je još jedno takmičenje.

Činjenica da će takmičenja širom Evrope i svijeta vjerovatno da se nastave tokom ljeta natjerala je organizatore Internacionalnog kupa šampiona da otkažu utakmice.

Organizatori utakmica najboljih evropskih klubova u SAD-u i Aziji nisu imali drugog izbora, ali su istakli kako se raduju nastavku saradnje u 2021. godini.

"Zdravlje i sigurnost igrača, navijača i osoblja je uvijek najbitniji. Također, čijenica da će se evropske lige i završnica UEFA takmičenaj vjerovatno igrati u augustu nači da ovogodišnje izdanje Internacionalnog kupa šampiona nije održivo. Radujemo se ipak što ćemo ponovo ugostiti najveće klubove 2021. godine", saopšteno je.

Sasvim očekivana odluka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi