Otkazana dva meča, treći u najavi

Upitno 26. kolo Super lige Srbije

Otkazana dva meča, treći u najavi

D. Vejo

Nevrijeme koje je ovih dana zahvatilo Srbiju iz dana u dan postaje sve opasnije. Nakon poplavljenog terena u Lučanima, travnata podloga pod vodom je i u Novom Pazaru dok je u Ivanjici stanje također kritično.

Haos koji su kiša i poplave donijeli u Lučanima šire se tokom čitave zemlje.  Meč između Novog Pazara i Crvene zvezde koji bi se po planu trebao igrati sutra biće odgođen, rekao je za tamošnje medije i potvrdio diretkor Super lige Srbije Vladimir Bulatović. 

Dva meča su zasigurno otkazana ali problem se pojavio i u Ivanjici. Gdje su svoj meč 26. kola trebali igrati tamošnji Javor i Radnik. 

"Dva meča su već odložena jer su uslovi i više nego katastrofalni. Prijeti nam još i ne igranje u Ivanjici. Jer je tokom padavina teren Javora u potpunosti pod vodom. I na drugim mjestima tačnije ostalim terenima situacija nije idealna. Vojvodina je također pod vodom pa su i tamo upitni mečevi narednog kola", izjavio je Bulatović.

Kao moguća solucija za ovaj problem, jeste to da bi utakmice mogle biti igrane tokom sljedeće sedmice na terenima u Srbiji koji nisu poplavljeni. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi