Otkriven izgled FIFA trofeja kojeg će podići Ronaldo

Trofej "The Best" sutra ima premijeru

Otkriven izgled FIFA trofeja kojeg će podići Ronaldo

Midhat Šljivak

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) sutra će na ceremoniji u švicarskom Zurichu proglasiti najboljeg fudbalera svijeta za 2016. godinu.

Baš kao i u izboru France Footballa, osvajač titule za najboljeg na svijetu biće Cristiano Ronaldo, koji će nagradu dobiti ispred velikog rivala Lionela Messija.

Nakon dugo vremena FIFA i France Football ponovo razdvojeno dodjeljuju nagrade najboljima, a kako je Zlatna lopta ostalo ime nagrade koju francuski magazin dodjeljuje, FIFA se odlučila za posve različitu nagradu.

Trofej koji će osvajati najbolji fudbaler svijeta zvaće se "The Best", odnosno "Najbolji". 

Radi se o srebrenom trofeju koji će sutra imati svoju premijeru, a prvi čovjek koji će ga dobiti biće upravo Ronaldo.

FIFA će na sutrašnjoj ceremoniji pored izbora najboljeg fudbalera svijeta, proglasiti i idealni tim, te najboljeg trenera u protekloj godini.

Ovako izgleda trofej kojeg će portugalski velemajstor i najbolji igrač svijeta za 2016. godinu sutra podići.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi