Otkriven ugovor brazilskog čarobnjaka u Barceloni

Football Leaks otkrio detalje

Otkriven ugovor brazilskog čarobnjaka u Barceloni

Midhat Šljivak
Teme:

Portal Football Leaks otkrio je detalje ugovora između Barcelone i brazilskog fudbalera Neymara.

Član katalonskog velikana brazilski čarobnjak je postao u junu 2013. godine, a danas su otkriveni i detalji ugovora koje je potpisao.

Njegova godišnja plata na Nou Campu je pet miliona eura, što je u današnje vrijeme malo za igrača njegovog kalibra.

Ipak, razni bonusi mu donose i više novca i do kraja ugovora s Barcelonom, koji mu traje do 2018. godine, on će zaraditi gotovo 50 miliona eura.

Ako odigra više od 60 procenata utakmica u sezoni (najmanje 45 minuta), Barcelona mu je dužna isplatiti nešto više od milion eura.

Zatim, svaki put kada se klub direktno plasira u Ligu prvaka, Neymar na račun dobija 637.500 eura, kada prođu grupu bogatiji je za 425.000 eura, a tu su bonusi i za trofeje.

Tako za svaku titulu u prvenstvu dobija 637.500 eura, a za osvojenu Ligu prvaka i trofej Kupa kralja dobija po dodatnih 850.000 eura.

Svaki bonus pada u vodu, ako tijekom sezone Brazilac ne odigra minimalno 50 procenata utakmica.

Također, otkrivena je i otkupna klauzula u ugovoru. Ona iznosi 190 miliona eura i on za taj novac može napustiti Barcu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi