Otkrivena Marchisijeva plata: Odmah je jasnije zašto je izabrao baš Zenit

Dobri razlozi za potpis ugovora

Otkrivena Marchisijeva plata: Odmah je jasnije zašto je izabrao baš Zenit

Evropsku sportsku javnost je danas iznenadila vijest o potpisivanju Claudija Marchisija za Zenit iz St. Petersburga.

Iako su mnogi ovog iskusnog veznjaka vidjeli u nekom od slabijih klubova Serije A, Marchisio se skrasio u Rusiji gdje je sa timom iz St. Petersburga potpisao dvogodišnji ugovor.

Nedugo nakon ozvaničenja saradnje, u javnost su procurile informacije o godišnjoj zaradi koju će Marchisio zarađivati u Zenitu i stvari su odmah postale mnogo jasnije.

Italijan će za godinu dana u Zenitu zaraditi 6.5 miliona eura, dakle dvije godine u Rusiji će naplatiti 13 miliona eura. Poređenja radi, u Juventusu je Marchisio godišnje zarađivao 3.5 miliona eura, što je gotovo duplo manje.

Inače, Claudio Marchisio je u Zenit stigao kao slobodan igrač nakon 25 godina provedenih u Juventusu, ako izuzmemo sezonu 2007/08. koju je proveo na posudbi u Empoliju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi