Iz "dvice" u "keca" u St. Petersburgu, Ludogorets slavio u Gruziji
Zenit slavio pobjedu (Foto: EPA)

Evropska liga, play-off

Iz "dvice" u "keca" u St. Petersburgu, Ludogorets slavio u Gruziji

M. Šljivak

Ludogorets i Zenit upisali su pobjede u prvim utakmicama play-offa za Evropsku ligu.

Bugarski prvak Ludogorets, koji je u prethodnoj fazi takmičenja eliminisao Zrinjski, savladao je kao gost gruzijski Torpedo Kutaisi 0:1.

Jedini gol na meču postignut je u nadoknadi prvog dijela. Bugare je grupnoj fazi Evropske lige približio Brazilac Wanderson.

Ruski velikan Zenit ponovo je mučio svoje navijače i na kraju je preokretom savladao norveški Molde sa 3:1.

Gosti su golom Hestada iz 42. minuti vodili sa 0:1, ali je u drugih 45 minuta ruski tim preokrenuo rezultat i sada su blizu prolaska dalje.

Izjednačenje im je u 71. minuti donio fantastični Artem Dzyuba, da bi potom pogađali Zabolotnyi (80.) i Mevlja (90.) za konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi