Otvoren košarkaški kamp GEN

Otvoren košarkaški kamp GEN

Midhat Šljivak

Brigadni general Walter Lord , komandant NATO-a u BiH, svečano je otvorio Međunarodni košarkaški kamp na Vlašiću koji organizuje Udruženje za promociju košarke GEN.

GEN ove godine učesnicima kampa nudi boravak na Vlašiću u trajanju od osam dana, koji osim sedam punih pansiona u hotelu Sunce i treninga s kvalitetnim košarkaškim trenerima uključuje i kompletnu sportsku opremu za sve polaznike, 24-satnu zdravstvenu zaštitu, te brojne sportske i društvene aktivnosti u prekrasnoj prirodi Vlašića, saopćeno je.

"Gosti-treneri kampa će biti priznati sportski radnici iz regiona. U utorak će kamp posjetiti Draško Prodanović a cijelo vrijeme u prvoj smjeni boraviće i raditi sa djecom Dan Connelly, brat Tima Connellyja, pomoćnika generalnog menadžera New Orleans Hornetsa, trener koji je već radio na Univerzitetu u Memphisu,"istakao je Nenad Marković proslavljeni BiH košarkaš i suosnivač GEN-a.

U prvoj smjeni na Vlašiću boravi 35 dječaka i djevojčica iz Sarajeva, Visokog, Travnika, Cazina, Goražda, skandinavskih zemalja.
Dodatne informacije moguće je pronaći na web stranici www.gen.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.