Otvoreno pismo Nikice Jelavića navijačima Evertona

Hrvatski napadač napustio Goodison

Otvoreno pismo Nikice Jelavića navijačima Evertona

Nikica Jelavić više nije fudbaler Karamela iz Liverpoola. Hrvat je iz Evertona prešao u redove Hull Cityja. 

Jelavić je morao promijeniti sredinu, jer se u protekloj polusezoni nije naigrao kod Roberta Martineza, a Svjetsko prvenstvo je pred vratima. Napadač se želi izboriti za mjesto u timu Nike Kovača. Jelavić je navijačima Evertona napisao oproštajno pismo, u kojem se zahvalio na podršci i poručio da će Everton uvijek ostati u njegovom srcu. 

"Želim se zahvaliti navijačima Evertona iz sveg srca na njihovoj podršci. Nikada neću zaboraviti Goodison one noći kada sam na svom debiju postigao gol protiv Tottenhama. Mislim da ste u prvih nekoliko mjeseci gledali pravog Nikicu Jelavića i drago mi je što ste to znali cijeniti," napisao je Jelavić i nastavio: 

"Navijači Evertona imaju poseban način da vam pokažu da ste jedan od njih, čak i kada nisam igrao u posljednje vrijeme, uvijek su bili uz mene. Igranje za Hrvatsku je nešto veliko za mene, dres reprezentacije nosim sa ponosom, a Svjetsko prvenstvo je pred vratima. Moram igrati više i potruditi se da budem u planovima Nike Kovača," napisao je Jelavić i dodao: 

"Nažalost to u Evertonu nije bilo moguće u Roberto Martinez je bio veoma iskren prema meni. Kada sam otišao da upoznam Stevea Brucea, shvatio sam da je promjena sredine pravi potez. Međutim mogu vam garantovati da će Karamele uvijek ostati u mom srcu. Nadam se da ćete ostvariti svoje ambicije ove sezone i uvijek ćete imati posebno mjesto u mom srcu. Hvala vam i sretno," napisao je Jelavić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.