Došao je u klub kao veliko pojačanje, Koeman ga uništio, a sad počinje ispočetka u 10. ligi
Foto - Instagram

Oumar Niasse želi pokazati da nije za staro gvožđe

Došao je u klub kao veliko pojačanje, Koeman ga uništio, a sad počinje ispočetka u 10. ligi

Midhat Šljivak

Nizozemski stručnjak Ronald Koeman napravio je senegalskom napadaču Oumaru Niasseu pakao od karijere.

Ovaj 31-godišnji napadač stigao je 2016. godine u Everton kao veliko pojačanje. Plaćen je 13.5 miliona funti moskovskom Lokomotivu, ali se na Goodisonunije najbolje snašao.

Senegalac je odigrao samo 35 utakmica uz osam postignutih golova, a Everton je nastupio u ljeto prošle godine.

Nekoliko mjeseci bio je bez kluba. Potom je potpisao za Huddersfield u Championshipu, ali je zbog povrede odmah bio i otpisan.

Niasse je trenutno bez kluba. Formu održava trenirajući s timom iz 10. engleske lige koji se zove West Didsbury.

Oglasi

Još uvijek se 31-godišnji napadač nada kako bi mogao oživiti karijeru, ali zaista je teško očekivati da će u tome uspjeti, jer za njega ne vlada preveliki interes klubova.

Niasse i Koeman - Brutalno ponižavanje

Iako je u klub stigao kao pojačanje, Ronald Koeman je odmah Niassea prekrižio.

Ovaj fudbaler prošle godine je otvorio dušu i ispričao je šta mu se dešavalo.

"Nisam tražio nikakvo objašnjenje jer su to bile njegove odluke. Rekao mi je: Ne želim te, smatram da nisi dovoljno dobar za Everton i bolje ti je da pronađeš klub. Odgovorio sam: Ok, hvala. Ne želiš me, ne smeta mi to. Pokušao sam naći novi klub, ali nije bilo dobre ponude. Nisam želio ponovo u Tursku ili Rusiju, htio sam da ostanem u Premier ligi. Odlučio sam ostati, a on je odlučio da me potpuno izbaci iz takta", rekao je Niasse i zatim je otkrio šta mu je Koeman sve napravio:

"Izbacio mi je opremu iz svlačionice prvog tima. Poslao me je u mladi tim, a čak ni tamo nisam imao ormarić. Bilo mi je jako teško. Čak je moj broj dao drugom igraču. Prišao mi je i rekao: Više ne jedeš s nama već s mladim timom. Dosta toga se još dešavalo pored ovoga".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Niasse je sve trpio uspravne glave.

"Došao bih na tretmane oporavka i bilo bi mi rečeno da čekam. Radio je sve te stvari kako bi vidio da li ću odustati, želio je da me dotjera do ivice. To me međutim nije doticalo, nasmijao bih se i otišao. Očigledno su željeli da reagujem negativno, ali nisam. Bilo je zaista teško i potrebna je jaka psiha da se prođe kroz sve", otkrio je tada Niasse.

Top Komentari

Rizva17
****ar.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti