Ova fotografija samo stvara dodatni bijes navijača Barcelone

Pomoćni trener doslovno pobjegao sa stadiona

Ova fotografija samo stvara dodatni bijes navijača Barcelone

Edmir Škorić

Trka u La Ligi okončana je sinoć kada je Real Madrid pobijedio Villarreal s 2:0, a sve i da nije, bio bi proglašen prvakom jer je očajna Barcelona izgubila kod kuće od Osasune s 2:1.

Barcelona je kolo prije kraja ostala bez naslova, ali problemi nisu nestali. Iako se Quique Setien tješi da još može biti osvojena Liga prvaka, stanje na Nou Campu je očajno i igrači su utučeni, niko više nema motiva, nadvili su se sivi oblaci i samo je pitanje hoće li Katalonci iz svega ovoga izaći još jači ili će dopustiti da Real preuzme potpunu incijativu.

Da nešto "smrdi" u Barceloni vidjelo se i sinoć, kada je pomoćni trener Eder Sarabia odmah po završetku utakmice sakupio stvari i sa ruksakom napustio stadion, iako je običaj da sačeka press konferenciju, da bude sa Setieneom i ostatkom stručnog štaba, ali ovaj nije imao volje da se zadrži ni minutu na kultnom stadionu.

Dok je napuštao prostorije stadiona, uveliko je Lionel Messi na terenu davao izjavu koja je bila donekle usmjerena i prema Setienu, a Setien davao izjave zbog kojih su ga ismijavali i navijači Barcelone.

"Sretan sam zbog mnogih stvari. Dosta smo napredovali otkako sam došao u klub, ali to nije bilo dovoljno da osvojimo La Ligu. Ipak, ovo je sport i stvari često ne idu onako kako ste planirali", poručio je on.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ostaje Barci još Liga prvaka, ali s ovakvom igrom i pod ovakvim vodstvom i prolaz protiv Napolija sada se čini uspješnim. Podsjetimo da je Barcelona odigrala 1:1 s Napolijem u prvom meču osmine finala koji je odigran još prije pandemije koronavirusa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi