Ovaj dječak je Mourinhova poruka Guardioli?

Hamilton se reda radi našao na klupi

Ovaj dječak je Mourinhova poruka Guardioli?

E. Škorić

Manchester United je jučer s 2:0 slavio u gostima kod Huddersfielda u meču osmine finala engleskog FA Cupa.

Pogocima Romelua Lukakua United je došao do pobjede kojom se plasirao u četvrtfinale, a u rosteru Crvenih vragova našao se i 19-godišnji Ethan Hamilton.

Ovaj mladić nije bio prethodno uključen u prvi tim Uniteda, uglavnom igra za rezervni tim, pa je samo noć prije odigrao 90 minuta za U-23 ekipu Crvenih vragova.

Bilo je jasno da neće zaigrati, ali ga je Mourinho svejedno ostavio na klupi kako bi, prema tvrdnjama BT Sporta i određenog dijela britanskih medija, pokazao Pepu Guardioli da nije strašno u nedostatku iskusnijih prvotimaca na klupu uvrstiti i nekog mladog nogometaša.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjećamo, Guardiola je nakon meča sa Burnleyjem u Premier ligi, na pitanje zašto je na klupi ostavio šestoricu umjesto osmorice igrača, kazao da ih - nema dovoljno.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi