Lijevo krilo reprezentacije za SportSport.ba

Ovčina: Ja se bez medalje ne vraćam kući

Rukometna reprezentacija nalazi se na pripremama za Svjetsko prvenstvo koje će se narednog mjeseca odigrati u Kataru.

Naši najbolji rukometaši odlično rade na pripremama, a svi su zadovoljni urađenim do sada. Alen Ovčina u reprezentaciju je stigao u trenutku kada je procvjetao naš reprezentativni rukomet.

"Pripreme teku veoma intenzivno i veoma se naporno radi, imamo dva treninga dnevno. Danas (četvrtak op. a.) je na rasporedu nešto slabiji trening. Danas ćemo trenirati samo jednom. Momci rade vrhunski, treninzi su odlični. Mislim da će sve proći bez problema," kaže Ovčina i dodaje:

"Meni je drago što se to tako desilo. Ja sam momak koji voli da pobjeđuje i meni je zaista drago što smo krenuli ka gore i nadam se da će se tako i nastaviti," riječi su Ovčine. 

Alen Ovčina svoj rukometni hljeb zarađuje u Kataru, a lijevo krilo našeg nacionalnog tima ističe kako je najvažnije da on i saigrači ostave srce na terenu u Kataru. Dodaje u šali kako se ne želi vratiti kući bez medalje. 

"Katar je sjajna država. Mnogo ulažu u sport, ne samo u rukomet, nego i u fudbal i košarku. Mislim da će ovo Svjetsko prvenstvo biti zaista odlično, šta drugo da kažem osim sve najbolje o toj zemlji," rekao je Ovčina i dodao:

"Do sada nismo igrali turnirska takmičenja, mi ćemo se potruditi da odigramo kvalitetno, nadam se prolasku u drugi krug. Ja se bez medalje ne vraćam kući, vidjet ćemo šta će biti, nadam se odličnom plasmanu," kaže Ovčina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.