Ovčina, Ušanović, Čolpa ili Trivun
Merdanović se ovaj put nije prijavio

Konkursna komisija NS/FS BiH o gen. sekretaru

Ovčina, Ušanović, Čolpa ili Trivun

Konkursna komisija Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održala je danas sjednicu u Sarajevu i otvorila sve koverte u kojima su bila imena kandidata koji su se prijavili za funkciju prvog operativca naše kuće fudbala.

Edin Kotlo, član Komisije za propise koja je ujedno imenovana i za Konkursnu komisiju, za SportSport.ba je potvrdio da se se na konkurs prijavila šestorica kandidata.

„Dobili smo šest koverti sa imenima kandidata koji su konkurisali za funkciju generalnog sekretara. Njih četvorica ispunjavaju sve uslove, dok su dvojica „otpali“ zbog toga što ne ispunjavaju uslove iz konkursa. Međutim, ne mogu vam reći imena kandidata, onih koji su prošli dalje, ali ni onih koji ne ispunjavaju kriterije“, izjavio je Kotlo za SportSport.ba.   

Ipak, kako saznaje SportSport.ba od izvora bliskog bh. kući fudbala u najuži krug kandidata za prvog operativca NS/FS BiH ušli su Munib Ušanović, aktuelni v.d. generalnog sekretara, te Ismet Ovčina i Fuad Čolpa, koji su konkurisali i na prošlom konkursu, a koji je oboren, dok je novo ime Risto Trivun.

Sa druge strane zbog toga što ne ispunjavaju kriterije iz Konkursa u prvom krugu borbe za fotelju prvog operativca otpali su Mensud Čevra i Mirko Tufekčija.

Generalnog sekretara će odabrati Izvršni odbor na sjednici koja će vjerovatno biti održana 15. maja u Bihaću. Tada će svi kandidati koji su prošli filter Konkursne komisije morati odgovoriti i na pitanja članova fudbalske vlade. Prije sjednice IO na kojoj će se odlučivati o ovoj vrućoj temi, 8. maja će u Tesliću biti održana sjednica fudbalske vlade na kojoj će se raspravljati o spornom ugovoru o TV pravima koji je potpisan između NS/FS BiH (Iljo Dominković i Munib Ušanović) i agencije SportFive.

Podsjetimo, Ušanović, Ovčina i Čolpa bili su kandidati za generalnog sekretara i na prvom konkursu koji je raspisan u novembru mjesecu prošle godine. Osim njih trojice u najuži krug je ušao i Nijaz Merdanović, koji ovaj put nije konkurisao. Tada je konkurs poništen obzirom da niti jedan kandidat nije dobio potreban broj glasova (12). Najbliži imenovanju bio je Ušanović kojem je nedostajao jedan glas.   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti