Ovi igrači su zaslužili da budu kandidati za igrača godine

Ovi igrači su zaslužili da budu kandidati za igrača godine

Kevin De Bruyne

A. Haznadarević

Nakon što je UEFA objavila deset imena igrača favorita za osvajanje priznanja za najboljeg igrača godine, među kojima su se našli: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Andrea Pirlo, Arturo Vidal, Paul Pogba, Carlos Tevez, Gianluigi Buffon, Neymar, Luis Suarez i Eden Hazard, nekoliko imena je prilično nepravedno izostavljeno sa liste.

Jose Mourinho je bez ikakve sumnje jedan od najvećih menadžerskih genija današnjice. Njegove fantastične poteze je teško i nabrojati, ali kada je riječ o njegovim greškama, tada se ime Kevina De Bruynea izdiže u sami vrh. Fantastični 24-godišnji Belgijanac je tako proteklu sezonu u Bundesligi i svim ostalim takmičenjima okončao sa 16 golova i čak 27 asistencija, što ga stavlja u sami svjetski vrh kada je u pitanju efikasnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.