Kontroverzni sudija poništio jedan od najluđih autogolova svih vremena

Nevjerovatna situacija

Kontroverzni sudija poništio jedan od najluđih autogolova svih vremena

M. Šljivak

Kontroverzni rumunski sudija Ovidiu Hategan danas je u prvenstvenom meču poništio jedan od najluđih golova svih vremena.

U duelu Argesa i Miovenija desio se zaista bizaran trenutak. Golman gostiju Iustin Popescu pogodio je loptom saigrača Adriana Scarlatachea i to dok ju je s peterca pokušao vratiti u igru.

Lopta je otišla u mrežu i fudbaleri Argesa su počeli da slave pogodak. Ipak, ubrzo im je Hategan odlučio pokvariti slavlje.

Kontroverzni sudija poništio je pogodak jer je smatrao kako lopta nije mirovala dok ju je Popescu vraćao u igru. Pogotka nije bilo i ostalo je 1:0 u tim trenucima.

Interesantno je svakako da je Arges vodeći gol postigao također nakon autogola, a vlastitu mrežu zatresao je Oancea.

Pogledajte ovaj bizaran trenutak u susretu rumunskog prvenstva.

Podsjetimo, sudija Ovidiu Hategan bio je dio ekipe sudija koji su doslovno otjerani od strane UEFA s meča PSG - Bašakšehir u decembru 2020. godine.

Tada je meč u Parizu prekinut zbog rasističkih komentara četvrtog sudije Sebastiana Coltescua, a UEFA je i ostale sudije iz Rumunije odlučila poslati kući.

Ovaj detalj nije utjecao na Hateganovu karijeru i on i dalje redovno sudi utakmice evropskih takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi