Sudije iz Pariza večeras su ponovo bile na velikoj sceni
Foto -Screenshot / Digi Sport

Hategan i ekipa sudili rumunski derbi

Sudije iz Pariza večeras su ponovo bile na velikoj sceni

Midhat Šljivak

Svijet fudbala sa nevjericom je gledao na prošlosedmična dešavanja iz Pariza sa utakmice PSG-a i Bašakšehira.

Utakmica Lige prvaka koja se igrala u utorak je prekinuta zbog rasističkog komentara rumunskog sudije Sebastiana Coltescua prema pomoćnom treneru turskog tima Pierreu Webou.

Nakon toga su se ekipe povukle sa terena. Meč je otkazan i pomjeren za srijedu, ali na centru više nije bilo sudijske ekipe iz Rumunije na čelu sa glavnim sudijom Ovidiuom Hateganom.

Deset dana kasnije Hategan i pomoćnici Sebastian Gheroghe i Octavian Sovre su se vratili na teren. Sudili su večerašnji duel između Craoive i FCSB-a (0:2), ali naravno tu nije bilo Coltescua.

Teško je vjerovati da će se ovaj sudija ikad više pojaviti na sceni. Optužbe za rasizam su jednostavno previše, pa usprkos izvinjenju očekuje se da će Coltescu završiti sudijsku karijeru.

On je već ranije izgubio FIFA značku i meč u Parizu mu je trebao biti posljednji na internacionalnoj sceni. Na kraju je i definitivno završio karijeru i samo se očekuje kada će biti saopšten konačan kraj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi