"Ovo granični sa naučnom fantastikom"

Petrović nakon velikog uspjeha Cedevite

"Ovo granični sa naučnom fantastikom"

Nakon što su košarkaši Cedevite postigli veliki istorijski uspjeh plasmanom na Final Four Eurokupa, kada su u Španiji pobijedili Estudijantes rezultatom 81:71, ne prestaju hvalospjevi na račun ekipe koja je pokazala zube najjačim timovima u Evropi.

Cedevita je i u drugoj utakmici u Madridu pred 15 000 španjolskih navijača još više popravili utisak ostavivši Estudijantes na -18. Ne smijemo zaboraviti da je ovo prvi plasman jednog hrvatskog kluba na jedan Final Four evropskog kupa nakon osamostaljena.

Nakon dvije velike utakmice u samo 7 dana, trener Cedevite Aco Petrović nije krio riječi oduševljenja.

"Ovo što smo napravili graniči sa znatstvenom fantastikom. Sve što smo ove sezone prošli, isplatilo se. Nakon dvadeset godina Hrvatska ima svog predstavnika na Final Fouru, a igrači su najveći razlog što smo to mi i postigli", rekao je ovaj nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške selekcije.

"Najvažnije je bilo da izdržimo prve minute. Igrači koji su tokom sezone manje igrali, u ovoj utakmici su dali svoj maksimum. Fantastičan je bio Vukušić koji nije trenirao zadnjih mjesec dana, a i Lex Petrović je pokazao da može biti igrač za velike stvari", prenose hrvatski mediji izjavu Ace Petrovića.

Cedevita će tako na predstojećem Final Fouru koji se igra u Trevisu od 16. do 17. aprila igrati protiv UNIKS-a, dok će drugi polufinalni par biti Cajasol Sevilla i Benetton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.