Video najava uoči sarajevskog derbija

"Ovo je jedna od odlučujućih utakmica"

Mali gradski derbi u kojem se sastaju Olimpic i Sarajevo odigrat će se sutra na Koševu. Kenan Handžić, kapiten bordo tima, očekuje tešku utakmicu, no ističe da uz veliko zalaganje na terenu i podršku sa tribina pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.

Olimpic će u subotnjoj utakmici sao formalno biti domaćin. Sarajevo će imati sigurno veliku podršku sa tribina. Poraz bi Vukove izbacio iz utrke za plasman u Evropu, dok bi bordo tim pobjedom ostao na korak za Željezničarom.

"Iz utakmice u utakmicu ide sve bolje. Ulazim polako u formu. Oslobađam se pritiska, jer zna se da je veliko breme nositi kapitensku traku", rekao je Handžić za SportSport.ba/KANAL 1.

"Bit će teška utakmica, jer znamo kakvu ekipu ima Olimpic. Ovo će biti odlučujuća utakmica i za nas i za njih. Ukoliko ih pobijedimo izbacit ćemo ih i utrke za Evropu. Uz veliku podršku navijača i uz veliko zalaganje nas na terenu pobjeda ne bi trebala doći u pitanje", dodao je 20-godišnji kapiten Sarajeva.

Ova dva tima do sada su se sastala tri puda, a Olimpic nije upisao nijednu pobjedu. Prva utakmica koja je odigrana na Grbavici, gdje su Vukovi igrali kao domaćini, završena je 1:1. Preostale dva susreta slavilo je Sarajevo na Koševu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.