Ovo je najemotivniji trenutak na dodjeli Zlatne lopte

Wendell Lira rasplakao mnoge

Ovo je najemotivniji trenutak na dodjeli Zlatne lopte

Endin Čaušević

Fudbaler brazilskog trećeligaša Vila Nove Wendell Lira sinoć je osvojio nagradu za najljepši gol u 2015. godini.

Nagrada Ferenc Puškaš otišla je u ruke igrača koji igra u trećoj ligi Brazila iako su u konkurenciji još bili Lionel Messi i Alessandro Florenzi. Njegova reakcija nakon što je saznao da je osvojio nagradu dovoljno govori koliko je ponosan na to što se našao u društvu fudbalskih velikana.

"Zahvaljujem se dragom Bogu što sam dobio priliku da budem ovdje i da upoznam ove nevjerovatne igrače koje sam ima priliku samo gledati na TV-u. Hvala mojoj porodici i posebno mojoj supruzi koja je uvijek bila uz mene. Ovo je najveći trenutak u mojoj karijeri i ništa ga ne može nadmašiti", rekao je Wendell.

Ovo je sigurno bio i najemotivniji govor na sinoćnjoj ceremoniji u Cirihu jer su mnogi prisutni pustili suzu, a posebno supruga Wendella koja nije mogla sakriti svoje emocije. Ovo je dokaz svim mladim fudbalerima da je u ovoj igri sve moguće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi