Ovo je najgori Manchester United u historiji Premiershipa!

Sezona za zaborav u najavi

Ovo je najgori Manchester United u historiji Premiershipa!

Manchester United igra katastrofalan nogomet i ove sezone. 

Crveni vragovi se nakon 8 odigranih kola nalaze tek na 12. poziciji u Premiershipu sa samo devet osvojenih bodova i čini se kako će ovo biti jedna od najtežih, ako ne i najteža sezona kluba otkad postoji Premiership.

Preciznije rečeno, već je najteža ako gledamo samo prvih osam kola. United nikada otkad postoji Premiership nije imao ovako loš start sezona, a gori od 2019. godine bili su samo 1989. godine kada su u prvih osam kola osvojili isto toliko bodova.

Tada se takmičenje nije zvalo Premiership, a United je te sezone završio tek na 13. poziciji.

Još jedan poražavajući podatak je onaj statistički s gostujućih terena. Crveni vragovi osam vezanih gostovanja nisu riješili u svoju korist i to im je također najgori niz u historiji Premiershipa.

Naravno, navijači, ali i mnogi bivši fudbaleri kluba već sada uveliko krive trenera Ole Gunnar Solskjaera koji je menadžer sa najslabijim procentom pobjeda od svih koji su u klub došli poslije Alexa Fergusona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Po toj statistici najbolje kotira Jose Mourinho, a iza njega su David Moyes i Louis van Gaal, dok je Solskjaer zakucan za dno.

Da stvar bude još gora po Norvežanina, United naredni meč igra protiv Liverpoola što je trenutno jedan od najtežih zadataka u svijetu nogometa.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Grohot
Odlicno igraju
6 1
Saimai1316
Za njih navijam tamo negdje od 98',tad sam ih prvi put gledo,ali ovo danas je patnja za sve one kojima man.utd nesto znaci
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi