Ovo je najskuplja postava Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine
Luka Jović predvodi najskuplji tim EP-a

Luka Jović i Federico Chiesa su dva najskuplja igrača

Ovo je najskuplja postava Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine

S. Pašalić

Utakmicom između Poljske i Belgije počelo je Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine.

Prvenstvo se igra od 16. do 30. juna, a domaćini su Italija i San Marino. Njemačka je aktuelni prvak Evrope, a na ovom takmičenju će nastupiti veliki broj igrača koji su već sada velike zvijezde.

Tako se već zna i najskuplja postava Evropskog prvenstva. Na golu se nalazi Italijan Alex Meret čija je vrijednost 25 miliona eura.

U odbarni su Junior Firpo iz Španije (25 miliona), Ibrahima Konate iz Francuske (45 miliona), Jonathan Tah iz Njemačke (40 miliona), te Aaron Wan-Bissaka iz Engleske (34 miliona).

Vezni red čine Houssem Aouar iz Francuske (45 miliona) i Fabian Ruiz iz Španije (50 miliona).

Napad predvodi Luka Jović iz Srbije (60 miliona), a iza njega se nalaze Federico Chiesa iz Italije (60 miliona), James Maddison iz Engleske (40 miliona) i Mikel Oyarzabal iz Španije (50 miliona).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi