"Ovo je za nas bila škola"

Održana press konferencija MNK Orlić

"Ovo je za nas bila škola"

Edmir Škorić

Aktuelni šampion BiH u malom nogometnu, MNK Orlić nije se uspio plasirati u samu završnicu Lige prvaka, a tom je prilikom danas, u Domu mladih, održana press konferencija za novinare.

Naš predstavnik igrao je u grupi sa grčkom Atinom, kiparskim Araratom, te domaćinom ukrajinskim Time Lvive. Orlić je u prvom kolu savladao Atinu, potom su poraženi od ukrajinskog tima , a u posljednjem susretu nisu uspjeli doći do boda protiv Kiprana koji bi im osigurao plasman u samu završnicu.

Ipak, Orlić je napravio veliki uspjeh bez obzira na eliminaciju. Podsjećamo, riječ je o Ligi prvaka, a malo je našem predstavniku nedostajalo da uđe u samu završnicu gdje nastupa 12 državnih prvaka.

"Prije svega želim da se zahvalim domaćinu na prijemu i organizaciji čitavog turnira. Smatram da smo se trebali plasirati dalje, ali nismo ispoštovali ono što smo se dogovorili prije utakmice sa ekipom iz Ukrajine. Namjeravali smo odmoriti dva naša važna igrača, ali oni su nastupali i na kraju zaradili kartone zbog kojih su morali odmorati u zadnjoj utakmici", kazao je na današnjoj press konferenciji trener Orlića Belmedin Milavica.

"Protiv Atine nas niko nije ozbiljno shvatio, pa smo iskoristili tu šansu. Protiv Ukrajinaca nismo trebali igrati sa dvojicom igrača koji su dobili kartone. Fizički i psihički smo se istrošili i to nas je koštalo u zadnjoj utakmici. Znali smo da će biti teško protiv Ukrajine koja je bila apsolutni favorit. Dogovor je bio da ja ne igram, ali kako je utakmica tekla, vjerovali smo da možemo ostvariti pobjedu, pa sam igrao i zaradio kartone zbog kojih sam izostao u posljednjoj utakmici. Mislim da je ključna greška bila to što su u toj utakmici igrali naša dva ključna igrača", kazao je kapiten Mulaahmetović", dodavši:

"Ovo je za nas bila škola. Sada se trebamo što bolje pripremiti za domaće prvenstvo".

"Sigurno bi prošli da smo bili kompletni. Bili smo bolji od Kiprana i oni su dalje prošli nezasluženo. Sudijske odluke su, osim toga, išle na štetu naše ekipe", dodao je Harba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.