Ovo nema smisla: Kinezi poslali nevjerovatnu ponudu Carrollu

Postaće četvrti najplaćeniji igrač svijeta?

Ovo nema smisla: Kinezi poslali nevjerovatnu ponudu Carrollu

Endin Čaušević

Napadač West Hama, Andy Carroll, nalazi se na izlaznim vratima londonskog kluba i svoju karijeru mogao bi nastaviti u dalekoj Kini.

Carroll ove sezone ne pruža partije koje se od njega očekuju, te se sve više govori da će u januaru napustiti West Ham. Engleski napadač sigurno ima još dosta toga za ponuditi u Premiershipu, ali teško da će odoljeti bogatoj ponudi iz Kine.

Engleski "The Express" prenio je danas da je Carroll dobio ponudu iz Kine koju jednostavno neće moći odbiti. Engleski napadač trenutno u West Hamu zarađuje 70.000 funti sedmično, ali bi se ta suma odlaskom u daleku Kinu drastično povećala.

Nekadašnji reprezentativac Engleske ima ponudu Shandong Lunenga koji je ovog ljeta doveo Grazijana Pellea. Navodno, ovaj klub Carrollu nudi sedmičnu platu od 300.000 funti čime bi on postao četvrti najplaćeniji fudbaler na svijetu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pelle je u Kinu otišao upravo zbog novca jer sedmično zarađuje 260.000 funti i nalazi se na šestom mjestu najplaćenijih igrača svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti