Ovo nije realno: Pet minuta gledali snimak i opet donijeli pogrešnu odluku

Na meču nizozemskog prvenstva

Ovo nije realno: Pet minuta gledali snimak i opet donijeli pogrešnu odluku

M. Šljivak

Twente je u 3. kolu Eredivisie savladao Groningen sa 3:1.

Sreća da su dobili meč jer bi inače bilo ozbiljnih problema i optužbi s obzirom na to šta su sudije iz VAR sobe poništile u ovom meču.

Zabio je Twente pogodak u 11. minuti za 1:0. Međutim, sudije su pokazale da je strijelac Cerny bio u nedozvoljenoj poziciji i odluka je otišla u VAR sobu.

Čak pet minuta je trajao prekid. Pregledali su ovaj detalj u VAR sobi i na kraju su donijeli pogrešnu odluku. Dosuđen je nekim čudom ofsajd i Twenteu je poništen čist pogodak.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Sreća pa su domaći slavili u ovom meču sa 3:1 jer bi inače bilo ozbiljnih problema.

Pitanje je samo za šta im služi VAR.

Top Komentari

kiki
Sljivak,pogledaj snimak na 4:40 pa ces vidjeti kako si ispao glup sa ovim tekstom
2 0
hame
Recimo da ne povlace ove linije gdje je ko u ravni, iz ovog ugla se ne moze odrediti 100% ofsajd ili ne, pa bi se trebalo vjerovati liniskom sudiji koji je podigao zastavicu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi