Ovo smo čekali: Proglašen najbolji tim stranaca u historiji Premier lige

The Sun birao

Ovo smo čekali: Proglašen najbolji tim stranaca u historiji Premier lige

E. Škorić

U 28 godina Premier lige igrali su brojni strani igrači i nije nimalo lak izbor, no na kraju se ipak pronašlo "11 zlatnih".

Kada je Sergio Aguero postigao hat-trick u pobjedi Manchester Citya od 6:1 nad Aston Vilom tijekom vikenda, naslijedio je titulu najboljeg stranog strijelca u povijesti Premier lige.

Kao rezultat toga, engleski dnevnik The Sun odabrao je najbolju postavu svih vremena u Premier ligi, koju čine strani igrači, odnosno nebritanski.

U toj postavi na golu je Danac koji se proslavio u Manchester Unitedu Peter Schmeichel. U odbrani je Virgil van Dijk, koji briljira trenutno kao stoper Liverpoola, zatim Nemanja Vidić, Srbin koji je imao značajnu ulogu u Fergusonovom Unitedu, Vincent Kompany kao dugogodišnji kapiten Manchester Cityja.

U veznom redu su Patrick Vieira, bivši veznjak Arsenala, zatim Davida Silva, koji je još uvijek član Manchester Cityja, Cristiano Ronaldo o kojem ne treba previše trošiti riječi, zatim još jedan Unitedovac Eric Cantona, Eden Hazard koji je godinama oduševljavao kao igrač Chelseaja...

Potražite više informacija na temu Premier league:

U napadu su mjesto zauzeli Sergio Aguero i Thierry Henry. Istina, bilo je još velikih igrača-stranaca koji su možda zaslužili da se nađu u ovom timu, ali ni sastav The Suna nije besmislen.

Najboljih 11 stranaca u historiji Premier lige: P. Schmeichel - Kompany, Vidić, Van Dijk - Ronaldo, Hazard, Vieira, Silva, Cantona - Aguero, Henry.

Top Komentari

Robijasi_It
Čuj van dijk bez roya kina gigsa ma nema ovo veze s vezom
1 3
Bhf111
Nije Ronaldo toliko toga uradio u Premier ligi. Mislim da ima jos igraca koji su po nastupima i golovima uradili vise od njega
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije